Skrypt trochę rozbudowany, potrzebny pod tibię 7.92 do mojego nowego projektu. Właściwie to będzie on się tyczył większości rodzajów skryptów, więc nie bluzgajcie mnie że mam takie wymagania. :p
Skrypt będzie polegał na wyborze wyglądu mieczyka po przemianie, i inkantacji która będzie do tej przemiany potrzebna (spell)
Skrypt zaczyna się po zmianie klasy (przez questa którego sam zrobię).
Gracz ląduje w pomieszczeniu, jakby Annihilator quest, i ma do wyboru jedną z sześciu skrzynek z rodzajami mieczyków (jak ktoś oglądał bleach - Zanpakutou). Oczywiście mieczyk będzie miał taki wygląd dopiero po użyciu spella, którego zaraz stworzy nam NPC, do użycia tego spella będzie potrzebna zwykła katana w ręce gracza. Gracz wybiera jeden z wyglądów, dostaje takie jakby "zaświadczenie na wygląd" i teleportuje się do komnaty z NPCem. NPC zadaje mu pytania jak chce żeby jego miecz był przywoływany, i jak jego miecz się nazywa, zabierając zaświadczenie. Oczywiście nazwa miecza i słowo przywołujące muszą być pojedynczym wyrazem. Przykładowo przy NPCu powiedzieliśmy jako nazwę miecza "Krwiopijco" a jako słówko przywołujące "Pij". Dostajemy spell do naszej postaci, który ma inkantacje "Pij Krwiopijco", i zamienia zwykłą katane w miecz którego rodzaj wybraliśmy wcześniej. Przydałby się jeszcze spell który powoduje odwrotną zmianę do postaci normalnej katany.
Pomoże ktoś?